21. Пілотний проект «Шлюб за добу» діє!

У місті Маріуполі Донецької області 3 серпня 2016 року стартував пілотний проект «Шлюб за добу», спрямований на спрощення процедури державної реєстрації шлюбу. Цей проект надає можливість нареченим зареєструвати шлюб у визначені ними строки, без додержання місячного строку, передбаченого Сімейним кодексом України для державної реєстрації шлюбу.       

         Метою цього проекту є забезпечення реалізації гарантованого державою права на шлюб, зокрема для учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб.

         Нагадаємо, що пілотний проект запроваджений у містах Києві, Одесі, Львові, Сєвєродонецьку та Маріуполі.

За перший місяць реалізації пілотного проекту у місті Маріуполі цим офіційним сервісом скористалися 170 пар наречених, що є одним з найбільших показників в Україні.

119 шлюбів уклали особи, які мешкають на території проведення антитерористичної операції  в Донецькій (115) та Луганській (4) областях, та  3 учасники антитерористичної операції.

         Скористалися цим сервісом і мешканці інших міст України та іноземці. Так, зареєстровано 51 шлюб мешканцями міст Києва, Дніпра, Запоріжжя, Харкова, Кіровоградської, Дніпропетровської областей, а також громадянами Азербайджану, Російської Федерації та Німеччини.

         Результати проведення пілотного проекту довели його ефективність та зацікавленість громадян в одержанні цієї послуги.

         Пілотний проект триває.

 

Управління державної реєстрації

Головного територіального управління юстиції

у Донецькій області

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

вверх