32. Кабінет електронних сервісів Міністерства юстиції України

У рамках реформ системи реєстрації бізнесу та нерухомості Міністерством юстиції України запроваджено он-лайн сервіси для користувачів відповідних адміністративних послуг.

Вже зараз громадяни, представники юридичних осіб мають можливість отримати  послуги он-лайн через кабінет електронних сервісів, за посиланням https://kap.minjust.gov.ua/services/registry, яким на цей час вже скористалися понад мільйони раз.

Так, у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень можна скористатись такими послугами:

-          отримати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

-          перевірити документ, виданий державним реєстратором за допомогою Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

-          отримати інформацію про стан розгляду заяви, що була подана державному реєстратору у паперовому вигляді;

-          попередньо подати заяву про державну реєстрацію.

У сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, зокрема, можна скористатись такими послугами:

-          виконати безкоштовний запит на отримання відомостей про юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань.

-          отримати відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань у вигляді виписки, витягу.

-          провести пошук запитів (витягів, випискок).

-          подати заяву та електроні документи для проведення наступних реєстраційних дій: — державна реєстрація фізичної особи, яка має намір стати підприємцем; — державна реєстрація юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи за допомогою використання комп’ютерної програми «Реєстраційний портал» за посиланням: http://rp.irc.gov.ua/.

Отже, усі необхідні дані у вигляді витягів чи виписок, інформації можна отримати в електронній формі не виходячи з дому, через мережу Інтернет. Переваги такої системи:

  • можливість оплати послуг в режимі он-лайн;
  • отримання відомостей в режимі он-лайн;
  • надання електронному документу статусу офіційного.

Усі отримані документи в електронному вигляді мають такий самий офіційний статус, як і їх паперові аналоги.

Таким чином, користування он-лайн  сервісами Мін’юсту значно заощадить ваш час і забезпечить зручність отримання відповідної послуги.

 

Управління державної реєстрації

Головного територіального управління

юстиції у Донецькій області

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

вверх