39. До уваги власників нерухомості

     Нещодавно Верховною Радою Українибув прийнятий антирейдерський закон, покликаний встановити жорсткі механізми боротьби із рейдерством.

     Однією із новацій антирейдерського закону та ще одним кроком у боротьбі з можливим рейдерством є запуск системи інформування українських громадян через СМС-повідомлення про будь-які реєстраційні дії, які вчиняються з їхньою нерухомістю.

Так, 26 жовтня 2016 року Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства юстиції України прийнявши розпорядження «Про запровадження реалізації пілотного проекту щодо інформування у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» № 789-р.

     Нова сервісна послуга з інформування про реєстраційні дії у Державному реєстрі прав надається технічним адміністратором зазначеного Реєстру з використанням телекомунікаційних засобів за бажанням фізичної або юридичної особи на платній основі на підставі укладених договорів.

     Скористатися новою послугою можливо за умови наявності зареєстрованого права власності на окремий індивідуально визначений об’єкт нерухомого майна з присвоєним реєстраційним номером такому об’єкту в Державному реєстрі прав.

Ще однією умовою отримання сервісної послуги з інформування про реєстраційні дії у Державному реєстрі прав є використання електронного цифрового підпису чи іншого альтернативного запису ідентифікації особи, у тому числі з використанням електронної системи ідентифікації «BankID».

     Наразі компанією ЛІГА ЗАКОН презентовано сервіс моніторингу реєстраційних дій щодо об’єктів нерухомого майна, який забезпечує інформування фізичних та юридичних осіб про реєстраційні дії стосовно будь-якого об’єкта нерухомого майна в Державному реєстрі прав без зазначення відомостей про речові права на нерухоме майно та їх обтяжень, про суб’єктів таких прав та власників об’єктів нерухомого майна про подані заяви у сфері держаної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень стосовно належного таким власникам об’єкта нерухомого майна.

     Сервіс надається спільно з Державним підприємством «Національні інформаційні системи» Міністерства юстиції України, яке є технічним адміністратором Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Завдяки запровадженому сервісу фізичні та юридичні особи можуть в режимі реального часу контролювати своє нерухоме майно, що суттєво збільшить шанси власників на захист власності від рейдерських атак.

Щоб скористатися сервісом необхідно перейти за посиланням https://online.minjust.gov.ua/sms/

 

Відділ розгляду звернень та забезпечення діяльності

комісії з питань розгляду скарг у сфері державної

реєстрації Управління державної реєстрації Головного 

територіального управління юстиції у Донецькій області

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

вверх