104. МІН’ЮСТ ПРЕДСТАВИВ ВІДЕОРОЛИК ПРО ВІДШКОДУВАННЯ ЗБИТКІВ ВІД ЗАСМІЧЕННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК

    Міністерство юстиції України разом з Онлайн-будинком юстиції за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» презентувало шостий відеоролик із серії інформаційно-навчальних роликів «Знай своє право на землю». У цьому ролику буде розглянуто питання збитків, завданих в результаті засмічення земельної ділянки.

    Мін’юст повідомляє, що згідно з пунктом «б» статті 40 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» використання природних ресурсів громадянами підприємствами, установами та організаціями здійснюється з додержанням обов’язкових екологічних вимог здійснення заходів щодо запобігання псуванню, забрудненню, виснаженню природних ресурсів, негативному впливу на стан навколишнього природного середовища. За псування сільськогосподарських угідь та інших земель, їх забруднення хімічними та радіоактивними речовинами і стічними водами, засмічення промисловими, побутовими та іншими відходами громадяни та юридичні особи несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність відповідно до законодавства.

    Фахівці Міністерства юстиції роз’яснять, як та на підставі чого здійснюється визначення розміру шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства.

    У відеоролику можна буде знайти відповіді на наступні питання:

  • - які землі вважаються засміченими;
  • - чим відрізняється поняття «забруднення» від поняття «засмічення»;
  • - яким чином розрахувати збитки, завдані засміченням земельної ділянки; 
  • - як притягнути винних у забрудненні земель осіб до відповідальності.

    Зокрема, глядачі дізнаються, що для притягнення порушників до відповідальності необхідно здійснити декілька кроків: встановити факт засмічення земель; визначити розмір шкоди внаслідок засмічення земель; встановити кому  і ким відшкодовуються збитки.


 

Джерело: https://minjust.gov.ua/news/ministry/minyust-predstaviv-videorolik-pro-vidshkoduvannya-zbitkiv-vid-zasmichennya-zemelnih-dilyanok

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

вверх