24. Шлюб за добу: два місяці в дії

За результатами двох місяців реалізації пілотного проекту Міністерства юстиції України «Шлюб за добу» в місті Маріуполі Донецької області укладено 365 шлюбів: 170 у серпні та 195 у вересні.

         Це соціальний проект  і в першу чергу орієнтований на реалізацію права на шлюб учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб, тому найбільша кількість шлюбів укладена саме  мешканцями територій, де проводиться антитерористична операція – 239.

         Крім того, 82 шлюби зареєстровано мешканцями Донецької області та 44 — особами, які проживають у містах Києві, Дніпрі, Запоріжжі, Харкові, Львові, Сумах, Одеській, Харківській, Дніпропетровській, Миколаївській, Запорізькій, Київській та Кіровоградській областях.

         Із задоволенням користуються цим сервісом і іноземці. Так, під час реалізації проекту зареєстровано шлюб громадянами Азербайджану, Російської Федерації, Узбекистану, Німеччини, Румунії, Аргентини та Судану.

         Результати реалізації проекту підтверджують необхідність внесення змін до Сімейного кодексу України щодо строків державної реєстрації шлюбу.

 

Управління державної реєстрації

Головного територіального управління юстиції

у Донецькій області

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

вверх