50. Порядок пред’явлення виконавчих документів до виконання.

З метою попередження випадків повернення виконавчих документів без прийняття до виконання відділ примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області надає інформацію щодо порядку пред’явлення виконавчих документів.

 

Ви отримали виконавчий документ, куди його пред’являти?

Виконавчий документ пред’являється до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна. Право вибору місця відкриття виконавчого провадження між кількома органами державної виконавчої служби, що можуть вчиняти виконавчі дії щодо виконання рішення на території, на яку поширюються їхні функції, належить стягувачу.

Рішення, яке зобов’язує боржника вчинити певні дії, виконується за місцем здійснення таких дій. Наприклад, зобов’язати боржника знести паркан за визначеною у виконавчому документі адресою. В такому випадку, виконавчий документ пред’являється до відділу державної виконавчої служби, на території якого, необхідно вчинити визначені рішенням дії.

 

Які документи долучати під час пред’явлення виконавчого документа до виконання?

Необхідно пред’явити оригінал виконавчого документа (дублікат) з заявою про примусове виконання, реквізити для перерахування стягнутих грошових коштів, квитанцію про сплату авансового внеску в розмірі 2 відсотків суми, що підлягає стягненню, але не більше 10 мінімальних розмірів заробітної плати, а за рішенням немайнового характеру — у розмірі одного мінімального розміру заробітної плати з боржника — фізичної особи та в розмірі двох мінімальних розмірів заробітної плати з боржника — юридичної особи.

Звертаємо увагу читачів, що від сплати авансового внеску звільняються стягувачі за рішеннями про: стягнення заробітної плати, поновлення на роботі та за іншими вимогами, що випливають із трудових правовідносин; обчислення, призначення, перерахунок, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, виплат та пільг дітям війни, інших соціальних виплат, доплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг; відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, а також смертю фізичної особи; стягнення аліментів; відшкодування майнової та/або моральної шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення.  

Від сплати авансового внеску також звільняються державні органи, інваліди війни, інваліди I та II груп, законні представники дітей-інвалідів і недієздатних інвалідів I та II груп, громадяни, віднесені до категорій 1 та 2 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у разі їх звернення до органів державної виконавчої служби.

 

Хто та яким чином може пред’явити документи до відділу державної виконавчої служби?

Документи подаються стягувачем або його представником особисто чи надсилаються засобами поштового зв’язку до відповідного відділу виконавчої служби.

 

 

 

Начальник відділу примусового виконання

рішень Управління державної виконавчої

служби Головного територіального

управління юстиції у Донецькій області

О.В.Буханцов

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

вверх